nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Dags att bilda Reachforum

  • Annons 1

Kemikalieinspektionen uppmanar företag som ska registrera ämnen enligt Reach-förordningen att skynda på med bildandet av det som kallas SIEF, Forum för informationsutbyte. Ett sådant forum ska enligt förordningen bildas gemensamt av företag för varje ämne som registreras. Tanken är att företagen ska kunna utbyta data kring ämnet, ett arbete som ofta tar lång tid och kräver mycket resurser. Anledningen till att det börjar bli bråttom att bilda forum är att registreringen av ämnen med farliga egenskaper ska vara färdig den 30 november 2010. I detta arbete krävs mycket data, ett arbete som ska underlättas genom SIEF.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4