nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Dag att snacka skit i Umeå

Med hjälp av en interaktiv luftmätare och Facebook-kampanjen Kom och snacka skit ska Umeåborna bli mer medvetna om den centrala luftkvaliteten och få tips om hur de kan minska utsläppen.

  • Annons 1

Kampanjen Kom och snacka skit drivs inom kommunprojektet Be Green Umeå som är en förlängning på det tidigare projektet Hållbart resande i Umeåregionen. På begreenumea.se samlas tips och råd för att bli en grönare medborgare. Det handlar om allt från att sortera sitt avfall och spara energi till transportlösningar.

Den nya kampanjen sätter stadens luftkvalitet i fokus. Vid en interaktiv mätstation i centrala Umeå mäts halten av partiklar och kvävedioxid. Mätaren är byggd som ett tv-spel och genom att berätta för mätaren hur man tar sig till stan eller testa att styra den med sin kropp kan man se vilka utsläpp man genererar. Syftet är att främja mer hållbara transportlösningar och göra invånarna medvetna om sina utsläpp.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4