nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Coop får logistikpris

Stora logistik- och transportpriset 2010 i kategorin Årets mobilitetslösning går till....Coop! Anledningen är omställningen av företagets alla transporter från lastbil till tåg.

  • Annons 1

– Jag är mycket glad över att få ta emot priset å alla medarbetares vägnar. Vi har lyckats ställa om hela vår logistikapparat till att nu gå på tåg fem dagar i veckan mellan Helsingborg och Stockholm. På detta vis sparar vi 350 lastbilar i veckan och minskar koldioxidutsläppen med 6 500 ton per år, säger Coop Logistiks vd Fredrik Persson.

Priset delades ut i onsdags i Göteborg på mässan Logistik & Transport i samarbete med tidningen Transport & Logistik.

Motiveringen lyder:

”Coop tilldelas Årets Mobilitetslösning för att bolaget via en unik programvara på kort tid lyckats styra om hela sin logistik till järnväg med stora miljömässiga vinster. Dessutom har man lyckats få god kontroll över sitt inflöde.”

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.