nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Coop årets klimatkomet

  • Annons 1

Coop fick i veckan priset Årets klimatkomet. Det delades ut av Green Cargo under seminariet Hållbar logistik i Stockholm. Matkedjan får priset för att de börjat med att frakta långväga lasbilstrailers med tåg mellan Helsingborg och Stockholm.

– Vi har inrättat priset Årets Klimatkomet för att lyfta fram företag som utifrån sina förutsättningar gjort stora förbättringar av sin egen logistiks klimatpåverkan. Coop har nu blivit en föregångare inom dagligvaruhandeln med egna tåg som vart och ett kan ta med 36 lastbilstrailers, säger Mats Hanson, försäljningsdirektör på Green Cargo.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.