nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Continental flyger med biobränsle

  • Annons 1

Continental Airlines blir det första flygbolaget i Nordamerika att flyga med biobränsle. Testflygningen kommer att genomföras i Houston den 7 januari 2009. Bränsleblandningen består av 50 procent vanligt bränsle och 50 procent biobränsle från alger och jathropaplantor. Utvärderingen av flygningen förväntas visa att vanligt bränsle kan bytas ut mot en biobränsleblandning utan att påverka prestanda och säkerhet, men ha en positiv effekt på koldioxidutsläpp.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.