nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Clinton i klimatdiskussioner med Kina

  • Annons 1

Under sitt besök på en kinesisk energieffektiv kraftstation i lördags uppmuntrade USAs utrikesminister Hillary Clinton det kolberoende Kina att delta i USAs ansträngning att skära ner på utsläpp av växthusgaser. Besöket var en del i Clintons uppmärksammade Asienresa och förväntningarna är nu höga på att hon och klimatsändebudet Todd Stern ska lyckas påverka Kina inför klimattoppmötet i Köpenhamn senare i år.

Clinton träffade bland annat Kinas president Hu Jintao och andra regeringsmän i Peking. Målet är att utöka det samarbete som redan finns idag i form av forskningsprojekt och andra miljösamarbeten till mer långtgående åtaganden, något som klimatexperter tror blir den största utmaningen. Hittills har Kina inte varit redo att sätta ett tak på sina utsläpp.

– När vi var i industrialiseringsfasen och växte visste vi inte bättre, inte heller Europa. Nu är vi smarta nog att försöka komma fram till hur vi på bästa sätt kan växa, sa Hillary Clinton, enligt New York Times.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4