nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Citytunneln anställer miljöveteran

  • Annons 1

Citytunnelprojektet har anställt Wollmar Hintze som funktionsledare för projektets miljö- och tillståndsarbete. Wollmar Hintze blir därmed ansvarig för Citytunnelprojektets omfattande miljöarbete. Han kommer närmast från en befattning som miljöchef på konsultföretaget Scandiaconsult. Wollmar Hintze har mångårig erfarenhet av miljöaspekter vid stora anläggningsprojekt. Vid bygget av Öresundsförbindelsen ansvarade han från 1993 för tillståndsprövningen för den svenska delen av projektet. Under anläggningsarbetena i Öresund var Wollmar Hintze miljö-, myndighets- och spillansvarig i byggherrens muddringsorganisation.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.