nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Citytunneln anställer miljöveteran

  • Annons 1

Citytunnelprojektet har anställt Wollmar Hintze som funktionsledare för projektets miljö- och tillståndsarbete. Wollmar Hintze blir därmed ansvarig för Citytunnelprojektets omfattande miljöarbete. Han kommer närmast från en befattning som miljöchef på konsultföretaget Scandiaconsult. Wollmar Hintze har mångårig erfarenhet av miljöaspekter vid stora anläggningsprojekt. Vid bygget av Öresundsförbindelsen ansvarade han från 1993 för tillståndsprövningen för den svenska delen av projektet. Under anläggningsarbetena i Öresund var Wollmar Hintze miljö-, myndighets- och spillansvarig i byggherrens muddringsorganisation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.