nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Chefer för USA-jättar drivs av miljöoro

Pengar är fortfarande den största drivkraften. Men för en av tio höga chefer på stora amerikanska bolag är miljöoro den huvudsakliga anledningen till energibesparingar, visar ny undersökning.

  • Annons 1

Fler än sex av tio ledare svarar att kostnadsbesparingar är den främsta orsaken till att de satsar på energibesparingar, enligt Environmental Leader. Detta jämfört med till exempel miljöoro som är den huvudsakliga drivkraften för 13 procent av cheferna. 10 procent tar tag i energi på grund av direktiv från vd:n och endast 2 procent som ser lagkrav som den största anledningen till att börja spara energi. Utbildning i energibesparing och högre energipriser är faktorer som skulle kunna leda till större krafttag än idag, tror de svarande.

Många chefer, tre fjärdedelar, anser att energifrågan har blivit allt viktigare för deras organisationer de senaste två åren.

Undersökningen har utförts av Harris Interactive på uppdrag av energibolaget Schneider Electric.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.