nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Chefer för USA-jättar drivs av miljöoro

Pengar är fortfarande den största drivkraften. Men för en av tio höga chefer på stora amerikanska bolag är miljöoro den huvudsakliga anledningen till energibesparingar, visar ny undersökning.

  • Annons 1

Fler än sex av tio ledare svarar att kostnadsbesparingar är den främsta orsaken till att de satsar på energibesparingar, enligt Environmental Leader. Detta jämfört med till exempel miljöoro som är den huvudsakliga drivkraften för 13 procent av cheferna. 10 procent tar tag i energi på grund av direktiv från vd:n och endast 2 procent som ser lagkrav som den största anledningen till att börja spara energi. Utbildning i energibesparing och högre energipriser är faktorer som skulle kunna leda till större krafttag än idag, tror de svarande.

Många chefer, tre fjärdedelar, anser att energifrågan har blivit allt viktigare för deras organisationer de senaste två åren.

Undersökningen har utförts av Harris Interactive på uppdrag av energibolaget Schneider Electric.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.