nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Charlotte Nilsson (tv) slutar som vd för Sis. Elisabeth Darius (th) tar över tillsvidare.

Charlotte Nilsson slutar som vd på Sis

Swedish Standards Institutes vd Charlotte Nilsson slutar. Nu letar företaget ny chef med ljus och lykta.

  • Annons 1

Swedish Standards Institute, Sis, driver standardiseringsarbetet i Sverige och är även med i flera internationella sammanhang när det gäller att driva fram nya standarder och ledningssystem.

– Charlotta Nilsson har under sin tid som vd inlett en viktig översyn och förändring av Sis verksamhet. Styrelsen är inte överens med henne om hur Sis fortsatta verksamhetsutveckling ska bedrivas och därför har vi valt att gå skilda vägar, säger Jan Byfors, styrelseordförande i Sis.

Medan företaget letar ny vd kommer Elisabeth Darius att bli tillförordnad vd på Sis.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.