nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Certway vill ha smidigare ledningssystem

Idag lever alltför många företag med överdokumenterade och krångliga miljö- och kvalitetssystem i onödan, enligt konsultföretaget Certway. De har tagit fram ett verktyg som ska underlätta i ISO-arbetet.

  • Annons 1

Syftet är att göra det ”mindre krångligt” att certifiera sig enligt ISO-modellerna.

– Det behöver vara varken jobbigt eller komplicerat att certifiera sig, säger Lena van Evelingen, konsult på Certway.

Nyckeln är att enbart dokumentera de delar som krävs för den egna verksamheten och de delar där standarden faktiskt ställer krav. Istället för att fylla handboken med information kan man göra hänvisningar. På så sätt minskar bördan vid exempelvis en uppdatering.

Produkten som Certway tillhandahåller består av mallar med vägledande text och dokumentstyrningslösningar. Alla dokumentmallarna är färdigskrivna och kunden ändrar sedan bara den text som berör det egna företaget.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.