nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Certifikat för passivhus lanserat

  • Annons 1

Nu lanseras ett system med certifikat och verifikat som garanterar att man verkligen får ett passivhus. Dessutom har definitioner för vad som är nollenergihus, passivhus och minienergihus utarbetats av Forum för energieffektiva byggnader, FEBY.

– Passivhus har blivit ett etablerat begrepp och lockar fler kunder. För att begreppet passivhus inte ska missbrukas i marknadsföring och det ska bli en sund konkurrens där kunden får det som utlovats inför vi detta intyg, säger Martin Erlandsson, IVL Svenska Miljöinstitutets ombud i FEBY.

I de fall när byggnader följer kraven kan man få ett intyg som visar att kraven är uppfyllda. För en projekterad byggnad kan man få ett certifikat och för en färdig byggnad kan man få ett verifikat.

FEBY är ett samarbete mellan SP Sveriges tekniska forskningsinstitut, ATON teknikkonsult, IVL Svenska miljöinstitutet och Lunds tekniska högskola.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4