nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Certifikat för passivhus lanserat

  • Annons 1

Nu lanseras ett system med certifikat och verifikat som garanterar att man verkligen får ett passivhus. Dessutom har definitioner för vad som är nollenergihus, passivhus och minienergihus utarbetats av Forum för energieffektiva byggnader, FEBY.

– Passivhus har blivit ett etablerat begrepp och lockar fler kunder. För att begreppet passivhus inte ska missbrukas i marknadsföring och det ska bli en sund konkurrens där kunden får det som utlovats inför vi detta intyg, säger Martin Erlandsson, IVL Svenska Miljöinstitutets ombud i FEBY.

I de fall när byggnader följer kraven kan man få ett intyg som visar att kraven är uppfyllda. För en projekterad byggnad kan man få ett certifikat och för en färdig byggnad kan man få ett verifikat.

FEBY är ett samarbete mellan SP Sveriges tekniska forskningsinstitut, ATON teknikkonsult, IVL Svenska miljöinstitutet och Lunds tekniska högskola.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4