nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Certifiering för säkrare upphandling

Miljöstyrningsrådet är nu certifierat för både kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Ett viktigt kvitto och en trygghet för alla offentliga upphandlare, konstaterar vd Sven-Olof Ryding.

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet, regeringens expertorgan för miljöanpassad upphandling, har infört ett integrerat ledningssystem för miljö, kvalitet och arbetsmiljö och nu fått detta godkänt och certifierat. Miljöarbetet är certifierat enligt EMAS/ISO 14001, kvalitetsarbetet enligt ISO 9001, och arbetsmiljöarbetet enligt OHSAS 18001. Miljöstyrningsrådets arbete med det internationella EPD-systemet att utveckla en internationell modell för en trovärdig kommunikation kring produkters miljö- och klimatprestanda har också godkänts och följer den internationella standarden för miljödeklarationer – ISO 14025.

– Vi har alltid arbetat efter ett strukturerat och standardiserat arbetssätt i våra processer så nu har vi också fått detta officiellt bekräftat, säger Sven-Olof Ryding vd på Miljöstyrningsrådet.

Miljöstyrningsrådet har särskilt fokuserat sitt arbete på att utveckla en standardiserad modell för sitt arbete med att ta fram förslag till upphandlingskriterier.

– Vi måste leva som vi lär och jag hoppas att offentliga upphandlare känner en trygghet i att vi nu kan visa på att har kvalitetssäkrat vår kriterieprocess för att de ska känna att Miljöstyrningsrådet gör det vi kan för att hjälpa upphandlare på olika sätt i deras dagliga arbete, säger Sven-Olof Ryding.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4