nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Centern vill harmonisera miljöregler i EU

  • Annons 1

Centerpartiet vill skapa en europeisk miljödomstol för att få bukt med gränsöverskridande miljöbrott, skriver Ekot. Företag som gör fel idag kommer alltför lätt undan. Det är svårt för en vanlig människa att få rätt om hon exempelvis drabbas av ett kemikalieutsläpp men också att veta vilken domstol man ska vända sig till. Lena Ek, centerpartiets parlamentsledamot i EU anser att dagens regler är för många och för krångliga. Det behövs mer samordning på miljöområdet. Ett konkret förslag är att införa ett enhetligt pantsystem för flaskor och burkar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4