nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Cecilia Thapper till Sustainable Business Hub

Sustainable Business Hub
Cecilia Thapper, projektledare och sakkunnig inom energifrågor på Sustainable Business Hub. FOTO: Linkedin

Sustainable Business Hub rekryterar en ny projektledare och sakkunnig inom energifrågor. Hon kommer närmast från Energikontoret Skåne.

  • Annons 1

Cecilia Thapper kommer arbeta som projektledare för projekten FUTURE och LowTemp, som båda är interregionala projekt inom energiområdet.

Cecilia tar med sig ett brett regionalt nätverk till Sustainable Business Hub. Hon har tidigare haft förtroendeposter i flera organisationer som samverkar med akademi, näringsliv och offentlig sektor. Hon är bland annat styrelseledamot i Skånes Vindkraftsakademi och i Solar Region Skåne och har examen i fysik från Lunds universitet.

Vill bidra till att produkter kan testas

– Jag tycker att det ska bli intressant att få skifta mitt fokus till att arbeta med att nå ett hållbart samhälle utifrån ett tydligare företagsperspektiv. Det kommer krävas nya innovationer, men vi behöver också få ökad spridning på de tekniska lösningar som redan finns. Jag vill gärna bidra till att produkter och tjänster kan testas och utvecklas i samarbete med de aktörer på marknaden som behöver lösningarna, säger Cecilia Thapper i ett pressmeddelande.

Läs mer: Han ska minska bränsleförbrukningen i motorer

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.