nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Carlgren ska leda klimatförhandlingar

Mexiko har som ordförande vid COP16 identifierat fem nyckelområden som ska lösas under klimatförhandlingarnas andra vecka. Sverige ska tillsammans med Grenada hålla i en av trådarna.

  • Annons 1

Mexiko har utsett 10 länder som i ministerpar med en I-landsminister och en U-landsminister ska genomföra konsultationer.

Sverige och Grenada ska hålla i trådarna när det gäller att utforma en gemensam vision inklusive långsiktiga mål för det globala klimatarbetet. Grenada leder också AOSIS, Alliance of Small Island States, det vill säga Ö-staterna som hotas mycket svårt av klimatförändringarna.

Övriga ministerpar för de andra fyra områdena utgörs av: Spanien och Algeriet; Australien och Bangladesh; Nya Zeeland och Indonesien; Storbritannien och Brasilien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.