nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Carlgren hoppas på 30-mål inom EU

Miljöminister Carlgren hoppas på en höjd klimatribba inom EU. Det var budskapet på väg mot miljöministrarnas råd under fredagen. Men det återstår fortfarande många om och men.

  • Annons 1

Nyligen presenterade EU-kommissionen sin rapport om att krisen och stigande oljepriser gjort det billigare att uppfylla EU:s klimatmål. Analysen skickades vidare till bland annat parlamentet, men det stod klart att en höjning av 20-målet inte var att vänta inom kort.

Dock har frågan inte lagts i malpåse. När miljöminister Andreas Carlgren idag åker till Luxemburg för att delta i ministermöte står kommissionens budskap på agendan.

I ett pressmeddelande säger Carlgren att Sverige stöder en ambitionshöjning, att målet för minskade koldioxidutsläpp inom EU till 2020 går från 20 till 30 procent.

– Sveriges nationella mål för att minska klimatutsläppen är 40 procent till 2020, vilket är mer ambitiöst än EU-målet. Det svenska målet kommer att uppfyllas och Sverige kommer att verka för att EU går till 30 procents minskning så snart förutsättningarna föreligger, säger Andreas Carlgren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4