nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Byggnader ska spara energi

Regeringen utreder energisnåla byggnader.

  • Annons 1

Boverket har fått i uppdrag att analysera och konkretisera ett förslag från Miljövårdsberedningen, Strategi för energieffektiv bebyggelse 2004:2.

Syftet är att hitta ytterligare sätt att energieffektivisera driften av byggnader.

– Energiåtgången i bebyggelse svarar för 40 % av energianvändningen i Sverige. Med hjälp av ny kunskap och ny teknik finns stora möjligheter till energieffektivisering. Det är viktigt att vi omedelbart intensifierar arbetet med effektivisering av energianvändningen, säger samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin i en kommentar.

Uppdraget som görs tillsammans med Energimyndigheten och Naturvårdsverket ska redovisas senast den 8 september 2005.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.