nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Byggbranschen efterfrågar gemensamma regler

Hållbara stadsdelar är på tapeten och byggbranschen har tagit sig i kragen och satsar stort på ett mer miljövänligt byggande. Men arbetet försvåras av olika regler.

  • Annons 1

Elisabeth Martin, vd för Stockholms Byggmästareförening menar att Stockholm har möjlighet att bli världsledande inom området, men efterfrågar tydliga och gemensamma regler. Regelverken i kommunerna skiftar vilket gör det vårt för byggföretag att standardisera sin tillverkning och dra lärdom av tidigare projekt fullt ut. Det saknas också tydliga regler för hur den framtida energiåtgången ska beräknas, något som försvårar jämförelse av projekt.

– Ställ höga krav, byggbranschen kan och vill leverera! Men gör kraven tydliga och gemensamma, så att byggföretagen får möjlighet att leverera standardiserade och kostnadseffektiva lösningar, säger Elisabeth Martin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.