nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bygg- och fastighetssektorn i avtal om hållbart byggande

  • Annons 1

Totalt 44 kommuner och ledande företag inom bygg- och fastighetssektorn undertecknade tisdagen den 22 maj en överenskommelse med regeringen. De åtar sig att arbeta för en hållbar bygg- och fastighetssektor, bland annat genom att minska energianvändningen och i större utsträckning använda sig av förnybara energikällor.

Överenskommelsen ingår som en del av Bygga-bo-dialogen som är ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för konkreta insatser för en hållbar bygg- och fastighetssektor.

Nästan 40 procent av Sveriges totala energianvändning utgörs av energianvändningen i bostäder och lokaler.

– Hur vi bygger och bor har stor betydelse i arbetet mot klimatförändringen. Företagens insatser för energieffektivisering och användande av byggmaterial som är bra för miljön är avgörande i den fortsatta omställningen, uppger miljöminister Andreas Carlgren i en kommentar till överenskommelsen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.