nr-logo

Hållbarhet i praktiken

BTH bäst på hållbar utveckling

  • Annons 1

Blekinge Tekniska Högskola är bäst i Sverige och trea i Europa när det gäller hållbar utveckling. Det visar den ranking som EESD Observatory genomfört bland 56 högskolor och universitet i Europa. Totalt var det endast 21 som kvalificerade sig till topplistan, där Chalmers kom in på femte plats och KTH på tionde plats.

– Det är fantastiskt roligt att BTHs hållbarhetsprofil uppmärksammas och erkänns allt mer på den internationella arenan. Vi började arbeta med detta på tidigt 1990-tal, långt innan det var så i ropet som nu, och har därför kommit en bra bit på vägen, säger professor Göran Broman.

EESD Observatory är ett initiativ av Chalmers tekniska högskola, tekniska högskolan i Delft och tekniska universitetet i Catalonien. Bakom detta står också organisationen Alliance for Global Sustainability. Vartannat år publiceras en rankinglista över hur väl tekniska universitet och högskolor i Europa arbetar med hållbar utveckling.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.