nr-logo

Hållbarhet i praktiken

BT grönaste telekomföretaget

  • Annons 1

BT är det grönaste telekomföretaget enligt World Communication Awards. Motiveringen prisade BTs samhällsansvar genom internationellt arbete för miljö och samhälle samt företagets strävan efter bästa möjliga arbetsmiljö.

BTs målsättning är att minska sina koldioxidutsläpp med 80 procent globalt fram till 2020, jämfört med 1996. Och man är på rätt väg. Företagets hållbarhetsbokslut för 2008 visar att man lyckats minska utsläppen på hemmamarknaden med 58 procent.

World Communication Awards har delats ut varje år de senaste tio åren, men för kategorin Green Award var det premiär. Priset ska lyfta fram arbete med sociala och miljörelaterade problem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.