nr-logo

Tidningen för miljöproffs

BT grönaste telekomföretaget

  • Annons 1

BT är det grönaste telekomföretaget enligt World Communication Awards. Motiveringen prisade BTs samhällsansvar genom internationellt arbete för miljö och samhälle samt företagets strävan efter bästa möjliga arbetsmiljö.

BTs målsättning är att minska sina koldioxidutsläpp med 80 procent globalt fram till 2020, jämfört med 1996. Och man är på rätt väg. Företagets hållbarhetsbokslut för 2008 visar att man lyckats minska utsläppen på hemmamarknaden med 58 procent.

World Communication Awards har delats ut varje år de senaste tio åren, men för kategorin Green Award var det premiär. Priset ska lyfta fram arbete med sociala och miljörelaterade problem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.