nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Brittiska regeringskansliet blir klimatneutralt

  • Annons 1

Det brittiska regeringskansliet ska bli klimatneutralt till år 2012, lovar Storbritanniens premiärminister Tony Blair. För att klara det måste de minska sina koldioxidutsläpp med ungefär 800 000 ton vilket motsvarar utsläppen från 750 000 bilar.

Dessutom ska alla myndigheter och departement, oavsett var i Storbritannien de ligger ha minskat sina koldioxidutsläpp med 30 procent till år 2020.

För att lyckas med detta ska myndigheten se över sina inköp, hur lokalerna sköts och börja använda förnybara energikällor.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.