nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Brittiska energitjuvar i ljuset

Hur energieffektiva och klimatsmarta är Storbritanniens skolor, sjukhus och myndigheter? Nu släpps data för över 40 000 offentliga byggnader fram i ljuset.

  • Annons 1

Det är brittiska tidningen The Guardian som skriver om den stora mängd data som nu sammanställts av The Centre for Sustainable Energy för att vem som helst ska kunna se hur miljösmart den där skolan runt hörnet egentligen är. Totalt finns energi- och klimatdata om över 40 000 byggnader inom Storbritanniens offentliga sektor.

Datan släpptes efter en förfrågan med grund i brittiska motsvarigheten till offentlighetsprincipen. Slutsatsen som kan dras utifrån siffrorna är att endast ett fåtal byggnader är riktigt energieffektiva medan de flesta slänger stora pengasummor i sjön till följd av energislöseriet. Klicka på länken här intill för att se kartan med energidata.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.