nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Brittiska energitjuvar i ljuset

Hur energieffektiva och klimatsmarta är Storbritanniens skolor, sjukhus och myndigheter? Nu släpps data för över 40 000 offentliga byggnader fram i ljuset.

  • Annons 1

Det är brittiska tidningen The Guardian som skriver om den stora mängd data som nu sammanställts av The Centre for Sustainable Energy för att vem som helst ska kunna se hur miljösmart den där skolan runt hörnet egentligen är. Totalt finns energi- och klimatdata om över 40 000 byggnader inom Storbritanniens offentliga sektor.

Datan släpptes efter en förfrågan med grund i brittiska motsvarigheten till offentlighetsprincipen. Slutsatsen som kan dras utifrån siffrorna är att endast ett fåtal byggnader är riktigt energieffektiva medan de flesta slänger stora pengasummor i sjön till följd av energislöseriet. Klicka på länken här intill för att se kartan med energidata.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.