nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Britter lär sig om svensk fjärrvärme

  • Annons 1

Under tre dagar med start idag ska en brittisk delegation på 20 personer besöka universitet, energibolag och anläggningar där fjärrvärme produceras – allt för att lära sig mer om att ta vara på spillvärme. Idag värms 70 procent av fastigheterna med naturgas, enligt Sustainable Business Hub som anordnar besöket. De menar att det är effektivare att ta vara på spillvärme från kraftverken för att minska användningen av naturgas än att använda vind- och solenergi.

– Om tätbefolkade Storbritannien satsade på fjärrvärme skulle de spara både pengar och miljö. Med ett utbyggt fjärrvärmesystem kan man få ut 90 procent av tillförd energi, jämfört med 35-40 procent i dagens system, säger Håkan Knutsson, vd för Sustainable Business Hub.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.