nr-logo

Hållbarhet i praktiken

ePURE
Alarik Sandrup har tidigare varit viceordförande inom ePURE och var med och grundade organisationen för tio år sedan. FOTO: ePURE

Branschorganisationen ePURE får ny ordförande

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen, blir ny ordförande för branschorganisationen för Europas etanolproducenter.

  • Annons 1

– Klimatfrågan växer allt starkare i hela EU och inte minst transporternas ökande utsläpp oroar såväl lagstiftare som allmänhet. Europeisk etanol är tveklöst en av de mest kostnadseffektiva och hållbara lösningarna för att vända den negativa klimattrenden. Genom vårt engagemang i ePURE kan Lantmännen och Lantmännens medlemmar bidra till att både lösa klimatproblematiken och att skapa bättre förutsättningar för europeisk etanolproduktion, säger Alarik Sandrup.

Baserad i Bryssel

ePURE representerar europeiska producenter av förnybar etanol. Branschorganisationen bevakar sina medlemmars intressen gentemot EU:s institutioner, intressenter inom industrin, media, forskningsvärlden och allmänheten.

I dag har organisationen sex personer anställda, är baserad i Bryssel och omfattar 34 medlemsföretag med cirka 50 anläggningar i 16 olika EU-länder. Medlemmarnas verksamheter motsvarar sammanlagt cirka 85 procent av all produktion av förnybar etanol i Europa.

Läs mer: Landshövding blir styrelseordförande för 2050 Consulting

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4