nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Branschorganisation för energideklarationer bildad

  • Annons 1

Nu samlar sig företag som utför energideklarationer till en gemensam branschorganisation, SWETIC. I organisationen kan de företag som är ackrediterade att utföra provning, inspektion och certifiering vara med. Hittills har ett 30-tal medlemmar anslutit sig och vid det första mötet beslutade man bland annat att:

– belysa värdet av seriöst utförda energideklarationer

– i dialog med myndigheter bearbeta frågor som krav på innehåll i energideklarationer, besiktningskrav etc

– medverka i framtagandet av kommande versioner av bestämmelser kring energideklarationer och angränsande regelverk

– utarbeta gemensamma erfarenhetsdokument kring hur bedömningar ska göras

– ordna utbildningar eller seminarier

– informera medlemsföretagen om nyheter

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.