nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Botkyrka inför certifikat för hållbar utveckling

  • Annons 1

Botkyrka kommun ska certifiera alla sina enheter i hållbar utveckling. För att enheten ska bli certifierad ska åtta kriterier vara uppfyllda. Kriterierna går ut på att styra hur enheten arbetar systematiskt med förbättra sig inom områden som ekonomi, personal, miljö och sociala frågor. Alla anställda ska också få en ökad kunskap och medvetenhet i de frågor som kommunfullmäktige lyft fram i certifieringen. 18 enheter har hittills fått ta emot certifikatet som kommer att införas stegvis i kommunen fram till 2008, då alla kommunens cirka 140 enheter ska uppfylla kraven för certifiering.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.