nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bort med fosfat ur tvätt– och maskindiskmedel

  • Annons 1

Fosfathaltiga tvätt- och maskindiskmedel för fastigheter med enskilda avlopp bör förbjudas, enligt Kemikalieinspektionen. Förslaget läggs i en utredning som just nu ligger på regeringens bord.

– Vi kommer nu att överväga Kemikalieinspektionens förslag och de synpunkter som kommer under remissrundan, säger miljöminister Andreas Carlgren i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.