nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Borås Energi och Miljö
Peter Maksinen, tidigare vd på Borås Energi och Miljö, sparkas efter att ha gett personalen en rejäl utskällning. FOTO: Borås Energi och Miljö

Borås Energi och Miljös vd avskedas av styrelsen

Borås Energi och Miljös nuvarande vd Peter Maksinen lämnar bolaget med omedelbar verkan. Därmed får bolaget en tillförordnad vd medan rekryteringen efter en ny vd pågår.

  • Annons 1

Styrelsen för Borås Energi och Miljö har beslutat att inleda en rekrytering av ny vd. Fram till att en permanent lösning är på plats kommer Ewa Bideberg HR-chef vara tillförordnad vd för bolaget.

Skällde ut personalen i videoblogg

Enligt Sveriges Radio ska Peter Maksinen gett personalen på Ryaverket en rejäl utskällning i ett videoblogginlägg, istället för en glad semesterhälsning. Inlägget ska sedan ha delats på youtube.

Därmed konstaterar styrelsen att de saknar förtroende för Peter Maksinens förmåga att leda bolaget.

Borås Energi och Miljö kommer också genomföra en arbetsmiljöutredning om kränkande beteende för att säkerställa att detta förebyggs framöver och att drabbade kan få hjälp. Utredningen som redan är påbörjad kommer att genomföras av Previa.

Läs mer: Han ska jaga lönsamma cirkulära affärsmodeller

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.