nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Björn Borg Footwear anses ha brutit mot Reach

  • Annons 1

Björn Borg Footwear och Euro Sko Group anses ha brutit mot kemikalielagstiftningen genom att inte informera sina kunder att skor som såldes innehöll höga halter av hälso- och miljögifter. Nu har Naturskyddsföreningen polisanmält dem.

Det var i samband med Naturskyddsföreningens granskning av kemikalier i plastskor tidigare i höst som de upptäckte den bristande informationen.

– Vi menar att detta är ett klart brott mot den nya kemikalielagstiftningen REACH och eftersom reglerna är nya är det viktigt att pröva dem och få fram rättsfall som kan vara styrande för branschen. Det är tillräckligt illa att företagen inte har reda på vad deras produkter innehåller. Att de dessutom far med falska uppgifter är ännu värre, säger Mikael Karlsson ordförande i Naturskyddsföreningen.

Anmälan har skickats till den speciella nationella åklagarmyndigheten för miljömål i Malmö.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.