nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Lotta Berg, ordförande för Sveriges Ornitologiska Förening – BirdLife Sverige, under de kommande tre åren.

BirdLife Sverige får sin första kvinnliga ordförande

Under föreningens årliga riksstämma lämnade den tidigare ordföranden Dennis Kraft över ordförandeskapet till Lotta berg.

  • Annons 1

– Det är med stor glädje och förväntan jag ser fram emot detta byte. Inte för att jag har ogillat uppdraget, tvärtom, det har för det mesta varit både roligt och inspirerande. Nej, det är för att Lotta tar över. Och det inte bara för att hon blir vår första kvinnliga ordförande, vilket i sig är en milstolpe i föreningens historia. När det gäller arbetskapacitet, tempo och förmåga att få saker gjorda är hon unik, säger den avgående ordförande Dennis Kraft.

Läs mer: En halv miljard mer till fossilfritt i vårbudget

Lotta har en lång erfarenhet av forskningsfrågor och tycker det är viktigt med ökad kunskap om våra vilda fåglar och deras miljö, för att kunna bedriva ett aktivt fågelskyddsarbete. Här kommer hennes engagemang i Hornborgasjöns fältstation och Ottenby fågelstation väl till pass.

Kopplat till BirdLife Sverige finns 25 regionföreningar som bedriver fågelskydd och forskning på regional nivå.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.