nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Bioraffinaderi får hållbarhetspris

  • Annons 1

Domsjö fabriker har tilldelats Industrins hållbarhetspris 2009. I motiveringen står bland annat att industrin har omvandlats från en traditionell energi- och resurskrävande fabrik till en ny mer hållbar industri. Det lyfts också fram att satsningen har medfört miljövänligare produkter och räddat arbetstillfällen genom så kallade gröna jobb.

– Svensk industri står inför stora utmaningar när det gäller att minskaklimat- och miljöpåverkan. Den omställning som framtiden kräver behöver alla goda krafter för att lyckas. Industrin hållbarhetspris är ett utmärkt initiativ för att uppmärksamma det arbete som idag redan utförs inom industrin och kan också tjäna sominspirationskälla för alla de som arbetar med frågan, säger Sten-Åke Barr.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.