nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Biokraft lönsamt för skogsindustrin

  • Annons 1

De gröna elcertifikaten har gjort det lönsamt för skogsföretagen att producera biokraft. Produktionen har redan stigit och nu planerar skogsföretagen en rad nya anläggningar, enligt en undersökning som genomförts av Svebio, Svenska bioenergiföreningen. De har kontaktat samtliga företag inom pappers- och massaindustrin och fått en svarsfrekvens på 94 procent.

Enligt företagens egna bedömningar kommer produktionen av biokraft i skogsindustrin att öka från 4 TWh 2002 till 6,3 TWh 2010. Elcertifikaten har stor betydelse för utbyggnadstakten. Flera av företagen säger att utbyggnaden troligtvis inte blivit av utan dem.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.