nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Biogasen vinner bränslenas miljökamp

  • Annons 1

Det talas mycket om biobränsle just nu. Så är fallet även på biogaskonferensen Biogasmax i Göteborg. Enligt Sveriges Radio presenteras idag en studie från universitetet i Stuttgart på konferensen. Studien visar att biogasen står sig miljömässigt – både mot fossila bränslen och andra biobränslen.

Biogasen framställs genom rötning av avfall och ger enligt studien ett fordonsbränsle med 50 till 70 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med naturgas, och 90 procent lägre utsläpp än bensin. Studien visar också att bränslet är bättre än etanol, eftersom man till skillnad mot etanolen inte behöver frigöra någon mark vid produktionen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.