nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Biogasen fortsätter öka

Fordonsgasen är fortfarande på frammarsch i Sverige. Det visar siffror från SCB. I juli såldes 6,9 miljoner kubikmeter gas och drygt 4,5 miljoner kubikmeter var biogas.

  • Annons 1

Det är en ökning med drygt 40 procent jämfört med såld biogas i juli 2009. En stor anledning till ökningen av fordonsgas enligt Energigas Sverige är att förmånsvärdet för tjänstebilar som går på gas reduceras fram till slutet av 2011. Energigas Sverige säger sig ha fått starka indikationer både från den rödgröna och den borgerliga alliansen att detta viktiga styrmedel förlängs efter 2011.

– Om politikerna menar allvar med att de vill minska oljeberoendet och öka användandet av de alternativa bränslena måste de ta vara på de styrmedel som har visat sig vara effektiva. Men biogasproduktionen och byggandet av gasmackar behöver också stimuleras. Då kommer vi att kunna fortsätta att minska utsläppen som skadar vår hälsa, vår närmiljö och klimatet, säger Michelle Ekman, fordonsgasansvarig vid Energigas Sverige.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4