nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Biogasanläggning kan byggas i Malmö

  • Annons 1

Företaget Eon vill tillsammans med Malmö stad bygga en anläggning för produktion av biogas. Anläggningen kan bli Sveriges största och totalt ska den producera 300 gigawattimmar biogas.

– En tanke är att låta den förnybara biogasen komplettera en del av naturgasen i det nya Öresundsverket, säger Håkan Buskhe koncernchef på Eon.

Tanken bakom anläggningen är att den kan ersätta ungefär 10 procent av Öresundsverkets energitillförsel, det motsvarar cirka 30 000 hushåll och fjärrvärme. Produktionen av 300 gigawattimmar biogas minskar den globala utsläppen av koldioxid med 75 000 ton per år.

Under första halvan av 2012 planeras anläggningen att stå klar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4