nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Biogasanläggning kan byggas i Malmö

  • Annons 1

Företaget Eon vill tillsammans med Malmö stad bygga en anläggning för produktion av biogas. Anläggningen kan bli Sveriges största och totalt ska den producera 300 gigawattimmar biogas.

– En tanke är att låta den förnybara biogasen komplettera en del av naturgasen i det nya Öresundsverket, säger Håkan Buskhe koncernchef på Eon.

Tanken bakom anläggningen är att den kan ersätta ungefär 10 procent av Öresundsverkets energitillförsel, det motsvarar cirka 30 000 hushåll och fjärrvärme. Produktionen av 300 gigawattimmar biogas minskar den globala utsläppen av koldioxid med 75 000 ton per år.

Under första halvan av 2012 planeras anläggningen att stå klar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.