nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Biogasanläggning kan byggas i Malmö

  • Annons 1

Företaget Eon vill tillsammans med Malmö stad bygga en anläggning för produktion av biogas. Anläggningen kan bli Sveriges största och totalt ska den producera 300 gigawattimmar biogas.

– En tanke är att låta den förnybara biogasen komplettera en del av naturgasen i det nya Öresundsverket, säger Håkan Buskhe koncernchef på Eon.

Tanken bakom anläggningen är att den kan ersätta ungefär 10 procent av Öresundsverkets energitillförsel, det motsvarar cirka 30 000 hushåll och fjärrvärme. Produktionen av 300 gigawattimmar biogas minskar den globala utsläppen av koldioxid med 75 000 ton per år.

Under första halvan av 2012 planeras anläggningen att stå klar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4