nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Biogas för fordon ökar kraftigt – trots få mackar

  • Annons 1

Försäljningen av biogas som fordonsbränsle fortsätter att öka kraftigt, konstaterar Svenska Gasföreningen i ett pressmeddelande. Under första halvåret 2007 såldes 14 miljoner normalkubikmeter, vilket motsvarar ungefär samma mängd omräknat i liter – det innebär en ökning på 38 procent jämfört med samma period förra året.

– Marknaden är fantastiskt expansiv, och försäljningen slår nya rekord för varje mätning. Dessutom räknar alla med att återinförandet av trängselskatterna i Stockholm den 1 augusti förstärker denna utveckling ytterligare, kommenterar Anders Mathiasson, vd för Svenska Gasföreningen.

Ökningen har skett trots att det bara finns 82 gasmackar i hela Sverige.

– Antalet tankställen är för få. Regeringen borde ta sitt ansvar och satsa på snabbare utbyggnad av mackar så att hela Sverige kan tanka biogas. Att det finns efterfrågan råder det inget tvivel om, uppger Anders Mathiasson.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4