nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Biodieselanläggning byggs i Karlshamn

  • Annons 1

Lantmännen bygger en produktionsanläggning för rapsmetylester, RME, som är en biobaserad ersättning för diesel. RME används i dag för låginblandning i diesel och enligt Lantmännen finns det ett stort intresse för att öka inblandningen. Fabrikens kapacitet blir 40 000 ton per år, vilket motsvarar 45 000 kubikmeter RME. Produktionsstart är planerad till i slutet av april nästa år.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4