nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Billigt att leasa elbil

De årliga besparingarna är stora för företag som är tidiga med att skaffa elbilar. Det visar en sammanställning från GE Capital av de 15 vanligaste bilmodellerna på den svenska marknaden för leasingbilar.

  • Annons 1

När elbilarna börjar rulla finns stora möjligheter att spara pengar för svenska företag, enligt finansieringsföretaget GE Capital. De har sammanställt den årliga bensin- och dieselförbrukningen hos de 15 vanligaste leasingbilarna i Sverige och ställt den i relation till kostnaden för att köra en elbil.

– Besparingarna blir enorma, både för bensin- och dieselbilar, säger Lisa Nordlander, Nordenansvarig på GE Capital.

Företagen kan tjäna över 20 000 kronor på att byta till elbilar om de kör vanliga leasingbilar som Volvo V70 och SAAB 9-5.

GE Capital har räknat på de 15 vanligaste leasingbilarna, för sex av dem kan företagen spara över 20 000 kronor. Samtliga uträkningar har baserats på 30 000 km i årlig körsträcka.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.