nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Billigt att bromsa klimatförändringar

  • Annons 1

En halv procent av världens sammanlagda BNP. Så mycket skulle det kunna kosta att minska utsläppen av växthusgaser med 40 procent före 2030, visar en omfattande rapport från konsultfirman McKinsey.

I rapporten Pathways to a Low Carbon Economy redovisas fler än 200 lösningar och detaljerade kostnader för olika branscher. Lösningarna ska tillsammans kunna bidra till att hålla den globala uppvärmningen under den kritiska tvågradersnivån. Däribland nämns övergången till förnybara energikällor, stoppandet av kalhuggning och användning av mark på ett mer hållbart sätt.

– När världens ledare träffas i Köpenhamn i december för att komma fram till en global överenskommelse angående klimatförändringen kommer de inte att ha några ursäkter för att inte agera, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.