nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Billigare klimatavtal för samarbetsvilliga i-länder

  • Annons 1

Industriländer som delar med sig av sin reningsteknologi skulle inte bara minska världens utsläpp av växthusgaser, utan också kunna minska industriländernas kostnader för att uppnå avtalen i Kyotoprotokollet. Det menar forskaren och miljöekonomen Linda Sahlén vid Umeå universitet.

I sin uppsats pekar hon på att kombinationen av Kyotoavtalets bindande utsläppsmål för industriländerna och möjligheten att tillgodoräkna sig utsläppsredueringar i andra länder kommer att bidra till att intresset för att investera i reningsteknologi i utvecklingsländer ökar.

– Den lösningen skulle också minska industriländernas kostnader för att uppnå avtalen i Kyotoprotokollet, säger Linda Sahlén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.