nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Billigare klimatavtal för samarbetsvilliga i-länder

  • Annons 1

Industriländer som delar med sig av sin reningsteknologi skulle inte bara minska världens utsläpp av växthusgaser, utan också kunna minska industriländernas kostnader för att uppnå avtalen i Kyotoprotokollet. Det menar forskaren och miljöekonomen Linda Sahlén vid Umeå universitet.

I sin uppsats pekar hon på att kombinationen av Kyotoavtalets bindande utsläppsmål för industriländerna och möjligheten att tillgodoräkna sig utsläppsredueringar i andra länder kommer att bidra till att intresset för att investera i reningsteknologi i utvecklingsländer ökar.

– Den lösningen skulle också minska industriländernas kostnader för att uppnå avtalen i Kyotoprotokollet, säger Linda Sahlén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4