nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bill Clinton lanserar program för hållbara städer

  • Annons 1

Att stötta utvecklingen av storskaliga och klimatpositiva stadsprojekt. Det är meningen med det globala utvecklingsprogram för hållbara städer som Bill Clintons projekt The Clinton Climate Initiative (CCI) igår lanserade tillsammans med US Green Building Council (USGBC).

Programmet Climate Positive Development Program ska börja med att utveckla 16 byggprojekt i olika länder och meningen är att projekten ska minska utsläppen av växthusgaser till under noll. Den klimatpositiva strategin ska också sätta en miljömässig och ekonomisk standard som andra städer kan följa.

För att projekten ska lyckas komma under nollgränsen ska lokala regeringar och fastighetsägare samarbeta på områden som att införa ekonomiskt genomförbara innovationer i byggnader, grön energi, transporter, vatten- och avfallsskötsel och utomhusbelysning.

De första sexton stadsprojekten är:

Melbourne i Australien, Palhoça i Brasilien, Toronto och Victoria i Kanada, Ahmedabad och Jaipur i Indien, London i England, San Francisco och Destiny Florida i USA, samt Stockholm i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.