nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bill Clinton får svenskt miljöpris

När World Ecological Forum delar ut sitt miljöpris för första gången mottas det av USAs före detta president Bill Clinton.

  • Annons 1

World Ecological Forum hålls för första gången i år och är en konferens för företagsledare och entreprenörer som vill diskutera klimatåtgärder och innovationer. Det är också första gången som World Ecological Forum Global Impact Award delas ut. Utmärkelsen delas ut i flera kategorier.

En av årets utmärkelser mottas av Bill Clinton, USAs förre detta president och numera klimat- och miljöprofil som bland annat startat projektet The Clinton Climate Initiative genom sin stiftelse William J Clinton Foundation. Dock verkar det inte som att han kommer till Gotland för att ta emot priset i sommar. På projektlistan finns bland annat en förgröning av Empire State Building i New York och programmet Climate Positive Development Program som ska stödja klimatpositiva stadsprojekt, bland annat Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Under konferensen den 1-2 juli i Visby kommer bland andra biltrendexperten Bill Russo att prata om bilbranschens gröna framtid och Changhua Wu, chef för the Climate Group for Greater China, berättar för deltagarna om sitt specialområde – cleantech-allianser mellan företag och regeringar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.