nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Besök passivhusen

På fredag startar de internationella passivhusdagarna. Det innebär att passivhus över hela världen öppnar dörrarna för nyfikna.

  • Annons 1

Tanken med passivhusdagarna är att man ska kunna besöka villor, flerfamiljshus och offentliga byggnader. Initiativet kommer från Passivhaus Institut i Tyskland och anordnas för sjunde året i rad.

Bland annat kan man besöka Skogslundens förskola i Åkerberga, norr om Stockholm samt miljonprogrammet Brogården i Alingsås som nu byggs om till passivhus.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.