nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Beatburgare ska minska köttätandet

Hälften kött, hälften bönor. Beatburgaren, som snart äts på Vaxholms stads alla skolor, ska halvera koldioxidutsläppen jämfört med en vanlig hamburgare.

  • Annons 1

Livsmedelsinnovatören Anna-Kajsa Lidell står bakom bönröran Beat. Hon vill sprida den brett bland konsumenter, bland annat genom sina Beatburgare men också i chokladkakor och foccaciabröd. Dels för att minska koldioxidutsläppen från burgare genom minskat köttinnehåll, dels för att öka intaget av grönt.

Beatburger serverades nyligen på hållbarhetsfestivalen Future Perfect Ö Festival i Vaxholm och kommunens kostchef Kerstin Jältsäter har nu bestämt att de även ska serveras i kommunens alla skolor.

I ett pressmeddelande skriver Anna-Kajsa Lidell att lansering av burgaren till konsument ska ske inom kort.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.