nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Beatburgare ska minska köttätandet

Hälften kött, hälften bönor. Beatburgaren, som snart äts på Vaxholms stads alla skolor, ska halvera koldioxidutsläppen jämfört med en vanlig hamburgare.

  • Annons 1

Livsmedelsinnovatören Anna-Kajsa Lidell står bakom bönröran Beat. Hon vill sprida den brett bland konsumenter, bland annat genom sina Beatburgare men också i chokladkakor och foccaciabröd. Dels för att minska koldioxidutsläppen från burgare genom minskat köttinnehåll, dels för att öka intaget av grönt.

Beatburger serverades nyligen på hållbarhetsfestivalen Future Perfect Ö Festival i Vaxholm och kommunens kostchef Kerstin Jältsäter har nu bestämt att de även ska serveras i kommunens alla skolor.

I ett pressmeddelande skriver Anna-Kajsa Lidell att lansering av burgaren till konsument ska ske inom kort.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.