nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Beatburgare ska minska köttätandet

Hälften kött, hälften bönor. Beatburgaren, som snart äts på Vaxholms stads alla skolor, ska halvera koldioxidutsläppen jämfört med en vanlig hamburgare.

  • Annons 1

Livsmedelsinnovatören Anna-Kajsa Lidell står bakom bönröran Beat. Hon vill sprida den brett bland konsumenter, bland annat genom sina Beatburgare men också i chokladkakor och foccaciabröd. Dels för att minska koldioxidutsläppen från burgare genom minskat köttinnehåll, dels för att öka intaget av grönt.

Beatburger serverades nyligen på hållbarhetsfestivalen Future Perfect Ö Festival i Vaxholm och kommunens kostchef Kerstin Jältsäter har nu bestämt att de även ska serveras i kommunens alla skolor.

I ett pressmeddelande skriver Anna-Kajsa Lidell att lansering av burgaren till konsument ska ske inom kort.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4