nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Både framgångar och utmaningar i skogsbruket

Arbetet för att bevara den biologiska mångfalden i det svenska skogsbruket går åt rätt håll. Men det finns mycket kvar att göra för att nå de uppställda målen, visar en ny rapport.

  • Annons 1

Mångfaldsrapporten 2010 är framtagen av Skogsindustrierna tillsammans med de svenska skogsföretagen. Och resultatet är positivt. Enligt Mårten Larsson, skogsdirektören på Skogsindustrierna, visar åtta av femton indikatorer på framgång.

– Vårt mål är tydligt; vi ska bruka skogen så att alla arter i det svenska skogslandskapet kan fortleva. Genom att fortsätta utveckla den svenska modellen och skapa en nödvändig dialog om kvalitet i naturhänsyn vill vi ytterligare öka måluppfyllnaden, säger han och tillägger att de områden där man inte är i mål kräver hårdare arbete.

Rapporten är en del i branschens satsning på biologisk mångfald och det första steget i en satsning med återkommande rapporter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.