nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Azar: Senaten sviker klimatet

Den största klimatpolitiska framgången i USA:s historia har skjutits i sank av senaten. Det konstaterar professorn Christian Azar.

  • Annons 1

I en debattartikel i Göteborgs-Posten från i veckan skriver professorn och klimatdebattören Christian Azar att beslutet att dra tillbaka förslaget om handel med utsläppsrätter som skulle upp i den amerikanska senaten innebär ”ett bakslag för försöken att göra något rejält åt människans påverkan på klimatet som det kommer ta år att åtgärda”.

Representanthuset röstade igenom förslaget förra sommaren, men i senaten saknades den nödvändiga majoriteten för att komma till omröstning. Och förslaget drogs tillbaka i slutet av juli i år.

Azars slutsats är också att bakslaget inte bådar gått för internationell klimatpolitik, då det är i USA:s senat som de internationella avtalen ska godkännas.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.