nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Azar: Senaten sviker klimatet

Den största klimatpolitiska framgången i USA:s historia har skjutits i sank av senaten. Det konstaterar professorn Christian Azar.

  • Annons 1

I en debattartikel i Göteborgs-Posten från i veckan skriver professorn och klimatdebattören Christian Azar att beslutet att dra tillbaka förslaget om handel med utsläppsrätter som skulle upp i den amerikanska senaten innebär ”ett bakslag för försöken att göra något rejält åt människans påverkan på klimatet som det kommer ta år att åtgärda”.

Representanthuset röstade igenom förslaget förra sommaren, men i senaten saknades den nödvändiga majoriteten för att komma till omröstning. Och förslaget drogs tillbaka i slutet av juli i år.

Azars slutsats är också att bakslaget inte bådar gått för internationell klimatpolitik, då det är i USA:s senat som de internationella avtalen ska godkännas.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.