nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Free Images

Avfallsberget krymper – återvinningen växer

Förra året minskade avfallsmängden med 458 kilo per person i Sverige jämfört med året innan. Samtidigt som avfallet minskar går en allt större del till biologisk återvinning.

  • Annons 1

Drygt 16 procent av det totala hushållsavfallet återvanns genom rötning eller kompostering förra året. – Allt fler kommuner har infört insamling av källsorterat matavfall, nu är det cirka 170 kommuner. Det är en förklaring till ökningen av biologisk återvinning. Där matavfallet samlas in separat går det till biologisk återvinning i stället för energiåtervinning, säger Avfall Sveriges VD Weine Wiqvist i ett pressmeddelande. Även andelen som går till materialåtervinning ökar, 2013 var det 33,2 procent av hushållsavfallet. Endast 0,8 procent gick till deponering – en väldigt låg nivå jämfört med övriga Europa.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.