nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Avfall Sverige ordförande
Lars Stjernkvist, ny ordförande för Avfall Sverige. FOTO: Avfall Sverige

Avfall Sverige får ny ordförande

Tidigare ordförande för Norrköpings kommunstyrelse och Socialdemokraternas förre partisekreterare tar nu över som ordförande för Avfall Sverige.

  • Annons 1

Lars Stjernkvist blir ny ordförande för Avfall Sverige.

– Lars bakgrund som kommunstyrelseordförande i Norrköping, en kommun som genomfört stora miljöprojekt, bådar gott för ett Avfall Sverige som även fortsättningsvis kommer att visa vägen till ett hållbart samhälle, kommenterar avgående ordförande Claes Thunblad.

Tidigare ordförande avböjde omval

Tidigare ordförande, Claes Thunblad, avböjde omval efter att ha avsagt sig uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i hemkommunen Järfälla.

– Det här är ett drömuppdrag om man är engagerad i miljöfrågor och gillar att vistas i gränslandet mellan politik och näringsliv. Dessutom träder jag till i ett läge då hela verksamheten står inför en rejäl omställning och ambitionshöjning, säger Lars Stjernqvist.

Avfall Sverige har 400 medlemmar och är kommunernas branschorganisation för avfallshantering. 

Läs mer: NCC om nedläggningen av Loop Rocks

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4