nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Avfall skapar tillväxt

Kommunernas ansvar för avfallshanteringen banar väg för nya företag, arbetstillfällen och tillväxt, enligt en rapport från Avfall Sverige.

  • Annons 1

Avfall Sverige har tagit fram en rapport där åtta exempel samlats på vad som kan åstadkommas när kommunerna och det privata näringslivet samverkar kring avfallshanteringen.

De olika exemplen i rapporten Innovationer och nya företag- resultat av kommunernas ansvar för avfallet, belyser hur kommunens ansvar för avfallshanteringen banat väg för nya företag, vilket har skapat både arbetstillfällen och tillväxt. Kommunernas ansvar för avfallsfrågorna skapar en långsiktighet som gör svensk avfallshantering världsledande, menar Avfall Sverige.

För hela rapporten: http://www.avfallsverige.se/rapporterprojekt

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4