nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Avfall skapar tillväxt

Kommunernas ansvar för avfallshanteringen banar väg för nya företag, arbetstillfällen och tillväxt, enligt en rapport från Avfall Sverige.

  • Annons 1

Avfall Sverige har tagit fram en rapport där åtta exempel samlats på vad som kan åstadkommas när kommunerna och det privata näringslivet samverkar kring avfallshanteringen.

De olika exemplen i rapporten Innovationer och nya företag- resultat av kommunernas ansvar för avfallet, belyser hur kommunens ansvar för avfallshanteringen banat väg för nya företag, vilket har skapat både arbetstillfällen och tillväxt. Kommunernas ansvar för avfallsfrågorna skapar en långsiktighet som gör svensk avfallshantering världsledande, menar Avfall Sverige.

För hela rapporten: http://www.avfallsverige.se/rapporterprojekt

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.